“Vaste” Telefoon

De vaste lijn blijft nog wel even

Iedereen aan het mobieltje? Nee hoor, een grote groep bellers met de vaste telefoon blijft aan de vaste lijn vasthouden.

Kortom, wij maken nog steeds gebruik van een vaste telefoon.
Waarom? De vaste lijn biedt nog steeds voordelen. Het is mogelijk meerdere lijnen tegelijk te gebruiken. Daarom hebben veel bedrijven nog steeds vaste nummers.
Daarbij is een huistelefoon goedkoop om naartoe te bellen. Handig voor ouders die het de uitwonende kinderen niet duur willen maken hen te bellen. Dan zijn er natuurlijk nog de ouderen die niet meegaan met het mobiele tijdperk, om wat voor reden dan ook. Voor hen is een vast toestel belangrijk.

Vaste net: voordelen en nadelen

Voordeel: Bereikbaarheid

Je bent goed te vinden dankzij een vermelding in het telefoonboek. Je behoudt hetzelfde nummer bij verhuizing mits je in de regio blijft. Als je belt en iemand is in gesprek, kan je laten terugbellen zodra diegene klaar is. Bij KPN doe je dat door een ‘5’ te drukken. Bedrijven kunnen meerdere lijnen tegelijk gebruiken, doorverbinden en een conferentiegesprek voeren.

Voordeel: Verbinding

De verbinding van de traditionele, analoge huistelefoon blijft de beste. Je bent niet afhankelijk van je internetverbinding of van je mobiele dekking. Zelfs als de stroom uitvalt, kunt je nog steeds bellen.

Voordeel: Belkosten

Voor vrienden en familie is het goedkoper te bellen naar je huistelefoon. Het is ook voordeliger vast te bellen dan boven de belbundel van je mobieltje.

Nadeel: Telefoonterreur

Met je vaste nummer in het telefoonboek ben je wel een zeer makkelijke prooi voor telemarketeers.

Nadeel: Abonnementskosten

De abonnementskosten van een mobiele telefoon zijn ‘gratis’. Je krijgt hier belminuten voor terug. Bij een vaste telefoon betaalt je voor zowel abonnements- als belkosten. Je kunt kiezen voor een abonnement met internet en televisie erbij. Dan zijn de abonnementskosten ineens een stuk lager.

Nadeel: Mobiliteit

Je kunt de vaste lijn alleen thuis gebruiken en hooguit doorschakelen naar je mobiel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *