Garage bouwen

Bouwhelm-en-handschoenenTja, even geen tijd gehad om wat te schrijven. Hieronder lees je waarom.

Tegen het eind van 2015 kreeg ik van de gemeente toestemming dat ik een stukje grond naast mijn huis kon kopen.
Ik was hier al vanaf eind 2007 mee bezig, maar nu was het eindelijk zover. Pak en beet een 92 m2 grond waarvan ik 24,5 m2 mocht bebouwen voor een garage.


Begin 2016 een bouwvergunning hiervoor aangevraagd… Oja, dat heet trouwens tegenwoordig een omgevingsvergunning. Om de snelheid erin te houden contact gezocht met een ontwerpbureau voor de tekeningen die al vaker opdrachten heeft uitgevoerd in mijn Gemeente.
Tekeningen ingeleverd en vervolgens wachten op de goedkeuring. Wel de tekeningen werden goedgekeurd dus ik kon aan het vervolg beginnen.

Op mijn kosten moest nog wel een een openbare straatverlichting verplaatst worden, deze stond anders in de weg voor de op- / afrit. Ook een stuk openbare weg moest hiervoor aangelegd worden. Ook hiervoor moest ik zelf nog even in de buidel tasten.

Vervolgens verwijderen struiken en uitgraven van een gedeelte van de grond. Direct al 10m3 zand gestort op de plek waar de oprit moest komen. Kon het al een beetje inklinken.

Op een bepaald moment was het zover. De palen gingen erin. 5 stuks van ongeveer 12 meter. Je ziet er echt niets van terug. Alsof je honderden euro’s aan het begraven bent. Daarna direct de fundering en daarna de vloer gestort. En vervolgens opbouwen maar.

Muur uit de schuur, want we willen wel een mooie doorloop hebben. De aannemer die ik hiervoor had gekozen was een bekende van mij die al vaker voor mij bezig is geweest. Ik had en heb alle vertrouwen in zijn bekwaamheid. Ook zijn personeel wist van wanten. Overleg was perfect. Bijna was alles klaar, toen maar eerst op vakantie (juni 2016). Direct na mijn vakantie heb ik zelf de garagedeur erin gezet alsmede de elektra aangelegd. Hiervoor had ik twee mantelbuizen al van te voren in de bouw mee laten nemen zodat ik deze kon ingraven onder de fundering door van mijn huis naar de meterkast toe. Voordeel van de mantelbuizen is wel dat ik altijd op een later tijdstip nog meer kabels er door kan trekken zonder dat de straat open hoeft.

Daarna de bestrating. Nagenoeg de zelfde stenen gevonden die al voor het huis lagen. De bestrating heb ik laten doen. En huppa… weer 15m3 zand erin.

Na de bestrating van de Gemeente nog 20m3 aarde gekregen om het talud verder op te vullen.
Nu alleen nog het groenwerk die verder door de gemeente dient te worden aangevuld. Hopelijk gaat dit van het najaar of uiterlijk van het voorjaar gebeuren.

Het resultaat mag er zijn, en we zijn er heel blij mee.

Met dank aan:
Gemeente Purmerend
EWP Purmerend BV
Bouwbedrijf Theo Milatz te Oosthuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *