Ga Groen

eierkolenDat de fossiele brandstoffen niet oneindig zijn, en dat het gebruik ervan slecht is voor het klimaat, dat weten we allemaal. Gelukkig zijn we op de goede weg en creëren we langzaam een ommekeer in de manier waarop we met onze leefomgeving omgaan.
En we zijn minder geld kwijt, dankzij uitgekiende zuiniger apparatuur. Maar wat kan je zelf allemaal doen om te besparen en zo het milieu minder te belasten?

Jaren Zeventig

oilBegin jaren zeventig werden we ruw wakker geschud: onze levensstijl moest drastisch op de schop, anders zouden de energievoorraden snel opraken. Het besef kwam langzaam maar zeker en inmiddels weten we allemaal dat we ook zelf moeten bijdragen aan een lagere energieverbruik en een beter milieu.

Het resultaat is dat we de wereld met heel andere ogen zijn gaan bekijken. We rijden in auto’s die vele malen zuiniger zijn dan die van midden jaren zeventig. We scheiden ons afval en we besparen zo veel mogelijk op energie, met beter geïsoleerde huizen en zuiniger apparatuur. Één ding hadden de wetenschappers in 1972 (Club van Rome) nog niet gezien, en dat is de opwarming van de aarde en de verstoring van het klimaat.
Helaas heeft het nog heel wat jaren geduurd voordat ook dat besef bij ons is doorgedrongen.

Duurzaam

ZonnepaneelGelukkig zijn we hard op weg ons leven te beteren. Duurzame energie:
Iedereen krijgt het tegenwoordig met de paplepel ingegoten. Windmolens en zonnepanelen zijn niet meer uit het landschap weg te denken, en wie heeft er nog nooit van “groene energie” gehoord?
windmolensOok op andere vlakken hebben we de weg omhoog gevonden. Het besef is tegenwoordig alom vertegenwoordigd dat het met fossiele brandstoffen ooit een keer afgelopen zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *