Elektrische Scooter en Milieuzones

Wij zijn al jaren (vanaf 2010) in het bezit van een elektrisch aangedreven Scooter van het merk Novox. Wij hebben eentje met een blauw plaatje, dus een zogenaamde snorbrommer!

Deze Novox C20 draait al enige jaren succesvol mee. Het retro uiterlijk in combinatie met het elektrisch rijden maakt dit model tot een volgens mij veel gevraagde elektrische scooter. De Novox C20 heeft het e-scootermerk Novox op de kaart gezet doordat zowel particulieren alsmede zakelijke gebruikers de afgelopen jaren veelal de keus op dit model hebben laten vallen vanwege de goede kwaliteit en betrouwbaarheid.

De aanschafprijs is wel behoorlijk alsmede de vervanging van de accu’s (na ongeveer 4 jaar in ons geval).
Maar als je dan kijkt naar de afgelegen kilometers in combinatie met niet of nauwelijks onderhoud, dan rij je wel heel goedkoop in vergelijking met een 2 of 4 takt brommer. Het enige onderhoud is overigens het stellen van de remmen.
Dus geen bougie, uitlaat of olie nodig.

Om op te laden ben je ongeveer 1,5 tot 2 KW kwijt. Omgerekend is dat ongeveer 40 euro cent. Je rijdt er dan weer minimaal 70 tot 80 km ver mee.

Ideaal voor korte ritten in de stad of dorp.
Mocht je in de stad wonen, zoals Amsterdam of Utrecht, dan is de aanschaf van een elektrische brommer binnenkort zeker aan te raden. Je mag namelijk binnenkort daar niet meer rijden met een 2 of 4 takt brommer/scooter.

Milieuzones Nederland voor brommer of scooter

Steeds meer steden stellen een milieuzone in. In de milieuzone ben je alleen welkom met je auto, brommer of scooter als deze weinig luchtvervuiling oplevert. Rij je toch met een te vervuilend voertuig de stad in, dan heb je kans op een stevige boete. Zorg er dus voor dat je weet met welk voertuig je in welke stad welkom bent.

Voor brommers en scooters geldt op dit moment het volgende:

Voor Utrecht:
Vanaf 2020 alleen nog elektrische brommers en scooters welkom in de milieuzone. Let dus op als je nu of komende jaren een brommer of scooter wil kopen en regelmatig in het centrum van Utrecht moet zijn.

Voor Amsterdam:
Vanaf 2018 voor alle brommers en scooters van voor 1 januari 2011, tweetakt en viertakt, niet meer welkom.

Voor Leiden:
De gemeenteraad heeft in december 2015 een motie aangenomen waarin staat dat er vanaf 2020 een milieuzone in Leiden moet gelden voor vervuilende brommers en scooters. Het gemeentebestuur zal nog met een voorstel komen.

Voor Nijmegen:
Het gemeentebestuur van Nijmegen voert momenteel een onderzoek uit naar een milieuzone voor vervuilende brommers en scooters.

Hou hier dus rekening mee!

Bron: ANWB

 

Eén antwoord op “Elektrische Scooter en Milieuzones”

  1. Beste, ik woon in Belgie. Ik heb al een 6-tal jaren een NOVOX elektrische scooter. Deze kan 70 km per uur bereiken. Jammer genoeg zijn de lithium batterijen op. Ik kan ze in Belgie nergens kopen . Bij jullie wel? Dat zou me een plezier doen. En wat is de prijs? Dank, vriendelijke groeten van lutdesmit65@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *