Auto kopen op fossiele brandstof nog wel zinvol?

Als je vandaag de dag een nieuwe auto koopt dan kan deze onder normale omstandigheden zonder noemenswaardige problemen zeker 15 tot 18 jaar mee.

Dan rijst bij mij de volgende vraag op; ” Is het vandaag de dag nog wel slim om nog te investeren in een auto die uitsluitend op fossiele brandstoffen, zoals benzine, diesel of LPG, rijdt”?

De elektrische auto is bezig moet een goede opmars maar is vandaag de dag nog niet een volwaardige vervanger van een auto op fossiele brandstof.
Het is alleen de vraag hoe snel de ontwikkeling zich zal voortzetten!

Zodra de elektrische auto praktischer en goedkoper wordt, zullen de auto’s op fossiele brandstoffen waarschijnlijk niet meer te verkopen zijn. Indien deze ontwikkeling de komende tien jaren snel vorm gaat krijgen, zakt de waarde van de auto’s op benzine, diesel en LPG sterk. Met andere woorden, een nieuwe auto kopen die uitsluitend op fossiele brandstof rijdt is eigenlijk niet (meer) slim. Maar het kopen van een elektrische auto die nog niet volledig is doorontwikkeld is ook nog niet verstandig.

In 2030 worden overigens uitsluitend nog emissieloze auto’s nieuw verkocht in Nederland. Dat is tenminste het streven zoals dat in het in september 2017  gepresenteerde regeerakkoord staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *